Miért hasznos az autófóliázás?

Az autófóliázás segítségével korszerűbbé tehetjük autónk üvegfelületeit hővédelem, betekintés védelem, biztonság, UV védelem vagy akár design szempontból is.

Az autófóliázásnak számos előnye lehet a hagyományos sötétítés funkción kívül, természetesen fontos, hogy a kiválasztott autófólia minőségi és értékálló legyen, mivel csak így van az autófóliázásnak hosszútávon is értelme.

Komfortnövelés autófóliázás segítségével

Az autófóliázás jelentősen növelheti az utazás komfortját, mivel segítségével az utastér belső hőmérséklete csökkenthető, ami a komfortérzet növelése mellett segít a jobb koncentrációban is, mivel melegebb utastérben a figyelem is alacsonyabb. Emellett az autófóliázás segítségével a nap tűző sugarai is kiszűrhetőek, így az üvegfelületeken keresztül bőrünket nem égeti a nap. Komfort szempontból az autófóliázás még hatásos lehet azért is, mivel így a fénymennyiség csökken és ez a szemnek is kellemesebb körülményeket biztosít.

Üzemanyagköltség megtakarítás autófóliázás segítségével

Ahogy már említettük, az autófóliázás csökkenti az utastér belső hőmérsékletét, így a légkondicionáló berendezésnek is egyszerűbb dolga van, tehát alacsonyabb hatásfokon működhet, így az autófóliázás segítségével üzemanyagot is megtakarítunk, nem csak az utazás lesz kellemesebb.

Személyvédelem és a jármű védelme autófóliázás segítségével

Egy baleset esetén a szétrepülő üvegszilánkok akár súlyos vagy végzetes sérüléseket is okozhatnak. Az autófóliázás segítségével az ilyen sérülések jelentősen csökkenthetők, mivel az összetört üveg nem hullik szét, mert a fólia egyben tartja. Buszok vagy egyéb személyszállítási eszközök esetén is hatásos lehet ez az autófóliázás nyújtotta védelem akár egy mentésnél is, mivel ilyenkor a vészkijáratként használandó üvegfelületek csakugyan egyben eltávolíthatók, így a szilánkok nem okoznak sérüléseket. A biztonsági autófóliázás hatásos lehet a lopás vagy autó feltörések megnehezítésében is.

UV védelem autófóliázás segítségével

Független mérések alapján igazolt tény, hogy az autók üvegei nem szűrik teljes egészében a káros UV sugarakat, ezzel szemben az UV védelem autófóliázás segítségével akár 99,9%-ra is növelhető! Ez kiemelten fontos a kisgyermekes családok számára, mivel a 6 hónapnál fiatalabb gyermekek szeme és bőre jelentősen érzékenyebb az UV sugarakra.